0276e0944e48d82083de1bee70851171
0276e0944e48d82083de1bee70851171

Povratak državljana BiH humanitarnim letom iz Stockholma

Ministarstvo sigurnosti BiH, nakon obavljenih konsultacija u Vijeću ministara BiH i pravne analize cijele situacije, dalo je suglasnost za povratak državljana BiH humanitarnim letom iz Stockholma za Sarajevo, danas, 5. travnja, i o tome obavijestilo Graničnu policiju BiH.

 Na zahtjev Ministarstva sigurnosti BiH, nadležne institucije Kantona Sarajevo dale su pismenu garanciju o spremnosti za prihvat grupe povratnika, u smislu organiziranog prijevoza do karantene, smještaja, uvjeta boravka i medicinsko-epidemiološkog nadzora u objektu karantene studentski dom Bjelave.

Također, isti zahtjev je upućen i Federalnom stožeru civilne zaštite, kao i nadležnim institucijama R. Srpske, koji su dostavili pismenu garanciju da će, svatko iz svoje nadležnosti, adekvatno se pobrinuti za putnike iz humanitarnog leta iz Stockholma.

“Granična policija BiH će obavljati granične provjere u skladu sa zakonom, nakon čega će putnici biti upućeni sanitarnim inspektorima, koji će dalje poduzeti mjere iz svoje nadležnosti”, priopćeno je iz Granične policije BiH.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Pilav: Zadovoljavajuća epidemiološka situacija u KS , 44 pozitivnih na virus

Naredna vijest

Rimska bolnica prvi put otpustila više nego što je primila zaraženih Covidom-19