Kompanija Almy iz Zenice neće otpuštati radnike

Uprava kompanije Almy d.o.o. Zenica danas je objavila kako neće niti jednog radnika otpustiti uprkos posljedicama globalne pandemije prouzrokovane koronavirusom koji su pogodili i njih.

Uprava kompanije Almy d.o.o. Zenica danas je objavila kako neće niti jednog radnika otpustiti uprkos posljedicama globalne pandemije prouzrokovane koronavirusom koji su pogodili i njih.

 

– Prošle godine proslavili smo 30 (trideset) godina uspješnog poslovanja naše kompanije za što su prije svega zaslužni vjerni uposlenici. Globalna kriza koja uveliko utiče na cjelokupnu ekonomsku stabilnost svih privrednih subjekata u našoj zemlji, nažalost pogađa i našu kompaniju. Naša poslovna etika utemeljena još osamdesetih godina prošlog stoljeća temelji se na konstantnom razvoju i unaprijeđenju svih segmenata našeg poslovanja. Veliki izazovi stavljeni su pred našu kompaniju od samog osnivanja. Sve izazove, krize i nedaće prolazili zajedno sa svojim uposlenicima i ako Bog da proći ćemo i ovu pandemiju. Nijedan naš radnik neće ostati bez posla i teret ove krize proći ćemo zajedno. Na ovaj način pokazujemo svoje poštovanje prema onim koji su najzaslužniji za naš poslovni uspjeh, naveli su iz menadžmenta kompanije „Almy“ d.o.o. Zenica.

Adis Dubravac, direktor sektora zajedničkih poslova „Almy“ d.o.o. Zenica rekao je da uslijed globalne pandemije prouzrokovane koronavirusom, osjeća potrebu da kao jedan od izvršnih direktora u kompaniji i kao predstavnik svih radnika, koji aktivno učestvuje sa vlasnicima kompanije na iznalaženju rješenja i donošenju odluka, izrazi svoj osjećaj ponosa na kompaniju „Almy“ , menadžment i sve uposlenike kompanije.

– U ovim nezahvalnim i iznimno teškim vremenima, svi zajedno, međusobnim dogovorom i sinergijom uspjeli smo da iznađemo najbolje moguće rješenje u ovoj situaciji, kako za uposlenike, tako i za našu kompaniju. Uprkos situaciji u kojoj se nalazi kompanija, prije svega smanjenoj poslovnoj aktivnosti, padu prometa, prekomjernom broju radnika, ali ipak vođeni nadljudskim naporima svih gore nabrojanih možemo sa iznimnim zadovoljstvom konstatovati da u narednom periodu nećemo otpuštati naše uposlenike, izjavio je Adis Dubravac.

(Oslobođenje)

Prethodna vijest

U doba koronavirusa i povećanog obima poslova, lični aktivizam i pobuna novinarki su još važniji i neophodniji!

Naredna vijest

Tri osobe u RS idu u karantine, prekršili mjeru kućne izolacije