U Bosni i Hercegovini 512 zaraženih osoba od koronavirusa, dvije osobe preminule

02.04.2020.

U Bih je 512 osoba zaraženo korona virusom COVID-19, od čega se 20 oporavilo, a 15 osoba je umrlo.

Obavještavamo javnost i medije da je juče 1. aprila u poslijepodnevnim časovima u Klinici za infektivne bolesti Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske preminuo pacijent, muškarac srednje životne dobi, saopšteno je iz UKC RS-a.

Dodaju da se radi o pacijentu iz Prijedora koji je imao više hroničnih oboljenja.

Na Klicini za infektivne bolesti je tretiran od 20. marta, a pozitivan je bio na koronavirus.

– U Sarajevo, u referentnu laboratoriju, sa područja Unsko-sanskog kantona, jučer je poslano 34 uzorka za testiranje na koronavirus. Rezultate testova smo dobili oko jedan iza ponoći i pokazali su osam pozitivnih i 26 negativnih na koronavirus – potvrdila je ministrica zdravstva USK Nermina Ćemalović.

Riječ je o šest osoba iz Cazina, jednoj osobi iz Bihaća i jednoj iz Bosanske Krupe. Radi se o osobama koje su bile u kontaktu, svi kontakti se prate i u samoizolaciji su, izvještava dr . Zarina Mulabdić, direktorica Zavoda za javno zdravstvo USK.

U Kantonalnoj bolnici u Bihaću je trenutno 13 pacijenata, od čega je pet pozitivnih na koronavirus, ostali pod sumnjom i svi su stabilno, informisao je dr. Hajrudin Havić, direktor bolnice u Bihaću.

U toku jučerašnjeg dana sa područja općine Konjic uzeto 18 uzoraka koji su testirani na prisustvo koron avirusa COVID-19. Prema rezultatima testiranja svi uzeti uzorci su negativni, saopšteno je iz Civilne zaštite Konjic.

Prema podacima, u ovom gradu je od početka pandemije do sada potvrđeno 27 slučajeva zaraze koronavirusom. 

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss