c348f076faa4dbc0da3c4243d43abc69
c348f076faa4dbc0da3c4243d43abc69

GOLA ISTINA Adin Šabić: Ljubav bh. političara/ki prema građanima/kama u doba Korone

02.04.2020.

Ljubav naših političara/ki prema nam je neizmjerna. Ona je jednostavno nenadmašiva i neusporediva s bilo kojom drugom ljubavlju, sve dok se o toj ljubavi samo govori. I mi tako često slušamo te ljubavne izljeve, emotivne poruke, njihovu brigu i odgovornost prema nama, a to su kako smatra Erih From zajednički elementi svake ljubavi. 

Piše: Adin Šabić za Interview.ba

Tako oni/e nama kažu da niko ne smije imati visoke plate i niko ne smije ostati bez plate u doba krize.  A odmah sljedeći dan sebi uplate novac iz budžet predviđen za političke partije u milionskom iznosu. 

A onda da bi se nama slijepim posmatračima opravdali, naravno iz ljubavi, kažu “Morali su postupiti po zakonu. To su redovni zakonski dodaci koji se temelje na bazi izbornih rezultata…”.  Inače oni/e, koji vraćaju ljude sa suspenzija i ukidaju moratorij na zapošljavanje u javnim institucijama KS, što se vjerovatno može činiti u kriznim situacijama i ne smatrati se krešenjem zakona, dok se novac političkih partija ne smije ni u krizi zaboraviti.  

Kad su sebe namirili iz budžeta i bacili maglu u oči građanima, kažu nam da će nakon ove krize biti potrebno dvije milijarde KM da se naša država oporavi i da stanemo na noge. Podsjećam, sve iz duboke ljubavi.   

Koliko se brinu o našem zdravlju, to pokazuje i činjenica da su prostudirali i eufemizme, pa kad nam neko, u ovom slučaju više od 3500 ljudi u Federaciji Bosne i Hercegovine dobije otkaz, onda nam premijer ovog entiteta kaže “Evo ja imam podatak da je do jučerašnjeg dana otpušteno 3.543, ja bih prije rekao da je smanjen broj uposlenih”. 

Njihova briga ogleda se i u tome da nam nisu osigurali dovoljno testova i da nas ne testiraju. Ali bitno je da za gradonačelnika Bijeljine Miću Mićića ima testova, iako on neki dan kad je upitan koliko ima testova za građane/ke u njegovom gradu nije znao odgovoriti, već je rekao pitajte nadležne. Odnosno, prvo je rekao da ima dovoljno testova, ali kada je shvatio da ne zna koliko tačno onda se počeo braniti mahanjem ruku ispred očiju novinarki kao da će to iznjedriti odgovor. 

Vrijedno nam se trude pokazati naši/e političari/ke da pratimo njihov primjer u ovoj krizi kako bismo se zaštitili. Tako oni/e šetaju ulicama bez maskica i rukavica, a mi kad pokušamo isto izletimo koju stotinu iz džepa jer to će ugroziti naše zdravlje. Pitanje se samo koliko su oni dosad kazni platili za nepoštovanje ovih pravila?

Međutim, građani/ke vi radi sebe poštujte pravila i radi vaše djece, jer od one ljubavi koju nam prosipaju u medijima nema ništa. Sva ona silna briga o nama stane u samopromotivni plakat u trenucima krize, u njihove džepove, a već sad su ovim humanim gestovima davanja dijela plate ili ne znam ti ni ja čega osigurali sebi poene za lokalne izbore, jer kako kažu, taman će se tako nekako i završiti ova situacija do septembra, da čim izađemo iz izolacije u oktobru možemo glasati.  

 

 

 

    

Idi naVrh

Don't Miss