dd5fa1233011797f9d0a149c3a7c6993
dd5fa1233011797f9d0a149c3a7c6993

Stanovništvo Kantona Sarajevo uglavnom se pridržava mjera

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova KS konstatirali su da se većina stanovništva pridržava naredbi i preporuka federalnog Štaba civilne zaštite, te nadležnih organa i institucije, ali ima i pojedinačnih slučajeva kršenja protiv kojih se poduzimaju sankcije propisane zakonom.

Mirza Hadžiabdić iz MUP-a KS naglašava da prekršajno budu sakcionisane osobe zbog kršenja zabrane kretanja kako u terminu od 20.00 do 05.00 sati tako i osobe starije od 65 godina koje se kreću na području Kantona Sarajevo iako je za njih kretanje zabranjeno u potpunosti.    

 

Rade i na pokretanju prekršajnog postupka protiv nekoliko maloljetnih osoba zbog kršenja mjera zabrane kretanja.

 

– Većina stanovništva poštuje i preporuke i naredbe koje se odnose na posjedovanje maski i rukavica. Zadovoljni smo, ali će policija morati poduzimati represivne mjere protiv pojedinaca koji se ne budu pridržavali toga da dosadašnji trud ne bi bio uzaludan – naglasio je.  

 

Policijski službenici Uprave policije Ministarstva unutarnjih poslova KS redovno na terenu vrše kontrolu poštivanja mjera naloženih od nadležnih organa i institucija zbog situacije izazvane koronavirusom.  

 

(Fena/Interview.ba)

 

Prethodna vijest

Izetbegović: Pretrpjeli smo mnogo gore i teže stvari

Naredna vijest

Golić: Ako Hrvatska ne odustane i BiH će svoj otpad odložiti u blizini granice