Jusko: Ko se poziva na veze – pišite im veće kazne, pritvorite ako može

Ismir Jusko, ministar unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo dao je zeleno svjetlo svim policijskim službenicima u KS da budu rigorozniji prema građanima koji krše mjere zabrane kretanja ili policijskog sata, a pozivaju se na povezanost sa predstavnicima izvršne i zakonodavne vlasti.

– Koliko vam zakon dozvoljava – pišite kazne, budite rigorozniji, pritvorite ako je moguće. Niko nije amnestiran i niko se ne može vaditi. Ako zakon vrijedi za građane koji nemaju nikoga u vlasti, vrijedi i za ove druge. Čisto sumnjam da će neko iz izvršne i zakonodavne vlasti stati iza takvih osoba – poručio je Jusko.

Zahvalio se federalnom ministru unutrašnjih poslova, Aljoši Čampari, što je objekat u Suhodolu ustuplje u kratkom periodu, a u njega će biti smještene osobe koje krše mjere izolacije.

– Saradnja je bitna za sve. Hvala i OSA-i i direktoru Mehmedagiću koji daju informacije koje nam pomažu da budemo efikasniji – izjavio je Jusko.

Ministar unutrašnjih poslova KS je pozvao sve građane Sarajeva da se drže naredbi, ali je pohvalio i njihovu disciplinu.

– Samo 90 osoba prekršilo mjere kretanja i izolacije, na pola miliona stanovnika. To pokazuje da su građani disciplinovani – rekao je Jusko.

Podsjećamo, policijski sat na nivou FBiH, tako i u KS, je od 20:00 do 05:00 sati, a građanima koji imaju preko 65 godina ili ispod 18 godina starosti – kretanje je u potpunosti zabranjeno. 

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Pilav: Jedan od klastera u KS-u sjednica Vlade FBiH u martu

Naredna vijest

U Tuzli preminula žena zaražena koronavirusom