Čović i Izetbegović razmijenili mišljenja o stanju u zdravstvu i mjerama

Predsjednik HDZ-a BiH i predsjedatelj Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine Dragan Čović danas je razgovarao telefonom s Bakirom Izetbegovićem, predsjednikom SDA i zamjenikom predsjedatelja Doma naroda Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.

– Prilikom razgovora razmijenjena su mišljenja o stanju u zdravstvu i poduzetim mjerama s ciljem suzbijanja širenja pandemije koronavirusa u Bosni i Hercegovini. Posebno se razgovaralo o nabavci zaštitne opreme što mora biti prioritetno pitanje za sve – poručuju u saopštenju iz HDZ-a.

– Podržana je zajednička odluka predsjedatelja Doma naroda i Zastupničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine o zahtjevu da se BiH ali i druge zemlje Zapadnog Balkana izuzmu iz odluke iz zabrane izvoza medicinske opreme iz EU zbog pandemije korona virusa – saopšteno je.

Naglašena je važnost zajedničke koordinacije, skladno nadležnostima, kako bi se iskazala solidarnost i donijele potrebne odluke za pomoć ljudima koji su u posebnoj potrebi.

– Osobe i obitelji koje su i koje će biti ekonomski pogođene pandemijom korona virusa moraju biti prvi prioritet i predmet Vlada svih razina – zaključeno je.

(N1, Interview.ba) 

Prethodna vijest

Merima Spahić, novinarka koja izvještava o Koroni: Prijete mi tužbom i policijom, ali se ne plašim

Naredna vijest

Još jedna žrtva koronavirusa u BiH