4df7885b7917df2a3eb605e9cdcb851c
4df7885b7917df2a3eb605e9cdcb851c

Banja Luka: Zaraženi koronavirusom pobjegli iz bolnice, policija ih pronašla

Policijski službenici Policijske uprave Banjaluka jučer su identifikovali i locirali dvije osobe u Banja Luci, kod kojih je utvrđen korona virus, a koji su pobjegli sa Klinike za infektivne bolesti koja je smještena u ulici Jovana Dučića.

Naime, nadležnoj policijskoj stanici radnici obezbjeđenja navedene klinike prijavili su da su sa klinike, u kojoj su bili na liječenju, pobjegle dvije nepoznate osobe kod kojih je utvrđen korona virus.

O svemu je obaviješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka, koji se izjasnio da se radi o krivičnim djelima “Prenošenje zarazne bolesti” i “Nepostupanje po zdravstvenim propisima za vrijeme epidemije”, te da se navedene osobe uhapse ukoliko postoje uslovi, a ako ne postoje uslovi da se obezbjede od strane policijskih službenika do sticanja uslova za njihovo hapšenje.

Podsjećamo, jedna osoba je jučer, nezadovoljna uslovima u studenskom centru “Nikola Tesla” prijetila da će skočiti sa petog sprata, nakon čega su on i majka premješteni na Kliniku za infektivne bolesti u ulici Jovana Dučića u Banjaluci.

Policijska uprava Banjaluka, apeluje na sve građane da se tokom vanredne situacije u Republici Srpskoj, ponašaju odgovorno i savjesno, te da postupaju u skladu sa Zaključkom Republičkog štaba za vanredne situacije RS, jer jedino na taj način mogu zaštiti svoj život i život ljudi u svojoj okolini.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Guteres: U ratu smo s virusom i ne dobijamo ga, potreban plan

Naredna vijest

KS: 44 osobe kažnjene zbog kršenja policijskog sata, među njima i maloljetnik