c8883b73f1d8f3a78a100f9a0d221f8e
c8883b73f1d8f3a78a100f9a0d221f8e

Dodik: RS uvodi vanredno stanju u subotu na sjednici NSRS

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik najavio je da će u subotu, 28.marta, biti održana posebna sjednica Narodne skupštine Republike Srpske na kojoj će biti uvedeno vanredno stanje.

-Na taj način ćemo moći brže donosti mjere koje su čak vezane i zakone i time regulišemo neke stvari – rekao je Dodik u obraćanju javnosti.

Medicinske mjere, koje su preuzete, kaže, daju rezultate, ukoliko ih se građani pridržavaju, a karantin na bh. granici je smanjio broj onih koji dolaze u RS iz inostranstva.

-U prošlom danu smo imali smao njih 24 koji su se pijavili na svim graničnim prijelazima na teritoriji RS. Osnovna stvar je da jurimo za onima koji su imali kontakt s zaraženim kako bi mogli da preduzemo određene mjere – rekao je Dodik i dodao i da su problem neodgovorni pojedinci.

Potrebna je, kaže, podrška građana u odgovornom ponašanju te uvjerava da postoje pomaci u naporima da se nabave respiratori.

-Nismo uspjeli da na najbolji mogući način da neke stvari iskordiniramo s Federacijom BiH, koja kasni i predstavljat će nam potencijalno mjesto širenja epidemije. Morat ćemo da vidimo koje ćemo mjere preduzeti u tom pogledu…- ustvrdio je član Predsjendištva BiH.

Najavio je podršku privredi, kroz poseban fond te novi set mjera.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Udruženje iz Konjica: Preminuli od koronavirusa Hasib Mustafić nije bio prioritet za testiranje

Naredna vijest

Još četiri osobe zaražene u BiH