38cbc8e910e28e4f7b0a530f2dad6988
38cbc8e910e28e4f7b0a530f2dad6988

SDP BiH oformio Fond za pomoć tokom pandemije COVID-19

25.03.2020.

Povodom novonastale situacije prouzrokovane koronavirusom COVID-19, Socijaldemokratska partija Bosne i Hercegovine je oformila Fond za pomoć tokom aktuelne pandemije.

– Svjedoci smo da je Bosna i Hercegovina danas suočena sa izazovom koji je sve ionako ogromne probleme, koje imamo s funkcioniranjem države i vlasti, potisnuo u drugi plan. To je uvjetovalo da sve političke utakmice i razmirice ostavimo za neko drugo vrijeme i da svako od nas pokuša dati najveći mogući doprinos u zaustavljanju pandemije i suzbijanju širenja virusa. Najveća prevencija je da se građani suzdrže od izlaska van kuće, dok s druge strane imamo medicinske radnike, vozače kamiona, trgovce, proizvođače hrane i sve one koji imaju neku vrstu radne obaveze. Također, tu su i oni naši sugrađani koji su u stanju socijalne potrebe, korisnici javnih kuhinja, stari i nemoćni – saopšteno je.

Članice i članovi SDP BiH “moraju pokazati empatiju prema tim ljudima i solidarisati se kako bi im olakšali rad, odnosno kako bi pomogli onima kojima je pomoć najpotrebnija”.

– Stoga je SDP pozvao svoje parlamentarce, zastupnike, vijećnike, odbornike, načelnike, gradonačelnike, direktore u javnim preduzećima i rukovodstvo partije, da se odreknu dijela svoje plaće u naredna tri mjeseca, te da taj iznos uplate na donatorski račun u SDP-u. O prikupljenim sredstvima i kome su ona uplaćena SDP BiH će blagovremeno upoznati javnost i članove putem saopštenja. Nakon izvršenja donatorskih uplata, SDP će u narednih nekoliko dana uplatiti pomoć onima kojima je najpotrebnija te će se ta aktivnost raditi svaki mjesec dok traje pandemija koronavirisa COVID-19.

Na kraju, SDP “još jednom poziva sve građane da poštuju upute kriznih štabova, pogotovo kada su u pitanju mjere prevencije i samoizolacije, jer time građani čuvaju svoje zdravlje, a onda i zdravlje svih drugih”

(Interview.ba).

Idi naVrh

Don't Miss