e92cc762f963b1ec5198054b9b7f9744
e92cc762f963b1ec5198054b9b7f9744

Postavljen šator za neodgovorne u Banjaluci

Šatorski karantin za neodgovorne Banjalučane koji se ne pridržavaju izolacije u Rakovačkim barama čeka još isporuku kreveta od Oružanih snaga BiH kako bi bio otvoren, potvrdio je danas Mladen Ćućun, šef Odsjeka za poslove civilne zaštite i profesionalne teritorijalne vatrogasne jedinice.

Prema njegovim riječima, Gradska uprava i Civilna zaštita obavile su svoj dio posla i postavile šator.

“Oružane snage BiH obećale su da će do kraja dana ili sutra ujutro dopremiti krevete i nakon toga je karantin potpuno spreman da primi prve neodgovorne sugrađane”, istakao je Ćućun.

 

Dodao je da će kapacitet karantina u početku biti 50 ležajeva, te da će nadležna policijska stanica nadgledati osobe koje prekrše karantin.

 

“Tu će biti prisutan i ljekarski tim iz Doma zdravlja, kao i predstavnici Civilne zaštite. Obezbijeđeni su mokri čvorovi, struja, grijanje i primarna zdravstvena zaštita. Nadamo se da neće biti nijednog slučaja neodgovornosti sugrađana, ali ukoliko bude potrebe, proširivaćemo kapacitete”, naglasio je Ćućun.

 

Podsjećamo, Igor Radojičić, gradonačelnik Banjaluke, prekjuče je rekao da se formira šatorski smještaj u Rakovačkim barama u kojem će biti smještene osobe koje krše kućnu izolaciju.

 

“Rakovačke bare nisu slučajno izabrane. Ako neko komoditet u kućnoj izolaciji hoće da zamijeni šatorom, dobro je došao”, naglasio je Radojičić.

(Nezavisne.com/Interview.ba)

Prethodna vijest

Tužilaštvo BiH formiralo predmet o skupu u firmi “Igman”

Naredna vijest

Testiranje na korona virus besplatno, očekuje se isporuka 25.000 testova u RS