Učestvujte u akciji ’10 životnih namirnica’ i donirajte prehrambe proizvode

Volonteri Udruženja „Ruku na srce“ uvidjeli su potrebu da se dodatno aktiviraju u vrijeme trenutne epidemiološke krize koja je zahvatila i Bosnu i Hercegovinu.

Oni će, zbog toga, intenzivirati redovnu akciju Udruženja „10 životnih namirnica“ koja za cilj ima prikupljanje i doniranje prehrambenih proizvoda slabijeg imovinskog stanja.

– Svjesni situacije u kojoj se trenutno nalazimo, te da je kriza dodatno pogodila porodice koje su u stanju socijalne potrebe smatramo da ovime možemo barem malo ublažiti negativne posljedice – saopćeno je iz tog Udruženja.

Prethodnog vikenda u sklopu te akcije volonteri Udruženja pripremili su 10 paketa prehrambenih proizvoda i higijenskih potrepština za porodice slabijeg imovinskog stanja.

– Pripremljene pakete na adresu porodica dostavit će kompanija A2B koja se kao i mnogo puta do sada dokazala kao društveno odgovorna kompanija i svoje usluge ponudila besplatno i na tome im veliko hvala. Također, veliku zahvalnost dugujemo i Homework Hub-u, našim prijateljima koji u vrijeme trenutne epidemiološke krize ne rade poštujući preporuke kriznih štabova, ali koji su ponovo našli način da doprinosu realizaciji akcija Udruženja „Ruku na srce“ – navode iz tog udruženja.

Udruženje s akcijom nastavlja sve dok traje trenutna kriza i ovim putem sve one koji žele da doprinesu pozivaju da im se priključe.

Također, pozivaju na poštivanje naredbi i preporuka kriznih štabova kako bi što je moguće više umanjili širenje epidemije.

Web stranica: www.rukunasrce.ba

Nalozi na društvenim mrežama:

Facebook: VIDEO           

Instagram: VIDEO

Twitter: VIDEO

Linkedin: VIDEO

E-mail: rukunasrce@gmail.com

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

U Širokom Brijegu registriran prvi slučaj zaraze koronavirusom

Naredna vijest

MUP KS-a kaznio 37 osoba tokom prošle noći zbog nepoštivanja zabrane kretanja