Traži se od Vijeća ministara BiH da pomogne povratak iz Italije 22 bh. košarkaša

Štab za vanredne situacije u Republici Srpskoj traži reakciju Vijeća ministara Bosne i Hercegovine, ministarstava civilnih i vanjskih poslova, kako bi se pomoglo grupi od 22-je mladih, koja se nalazi u Italiji, da se vrate svojim kućama u našoj zemlji, poštujući sve propisane mjere u vrijeme pandemije koronavirusa.

Ministrica porodice, omladine i sporta u RS Sonja Davidović rekla je danas na konferenciji za novinare da im se obratio jedan od roditelja ove djece.

Radi se o 22 mladih, talentiranih sportista, košarkaša, 16 iz RS i šest iz Federacije BiH, koji su preko jedne agencije iz Srbije otišli u Italiju na nastavak školovanja u sportu.

Među njima je 11 maloljetnika.

-Oni su od prvog dana u izolaciji, na sigurnom, osiguran im je smještaj i hrana te su trenutno dobro – rekla je Davidović i dodala da treba razmotri mogućnost za njihov povratak u BiH.

Nakon sjednice Štaba za vanredne situacije u RS rečeno je da će se svakog dana u 15 sati, na internet stranci (koronavirus u srpskoj) objavljivati imena osoba koje krše samoizolaciju.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Članovi Upravnog odbora UKC Tuzla odrekli se mjesečne naknade za nabavku medicinske opreme

Naredna vijest

Vlada FBiH: U roku od 24 sata osigurati prostor za smještaj osoba koje krše izolaciju