80424a9cfc028b3012dd1de8275dc11a
80424a9cfc028b3012dd1de8275dc11a

Vučić: Masovno testiranje, vrijeme da krenemo u ofanzivu

23.03.2020.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić najavio je danas, nakon razgovora s kineskim stručnjacima, promjenu pristupa u borbi protiv virusa korona, koja podrazumijeva veći broj testiranja, ali i izolaciju i lakše oboljelih ljudi.

“Promenićemo svoj pristup i uz podršku kineskih prijatelja krenućemo na masovna testiranja. Očekujte drastično uvećanje za 48 sati. Imamo dovoljno testova za prve dana drastičnog uvećanja. U međuvremenu dobićemo nove testove i ljude koji mogu da provedu te testove”, rekao je Vučić.

Vučić je, na konferenciji za štampu, kazao da se država do sada trudila, uz nadzor stručnih ljudi, da pandemijsku krivu uspori, ali da virus suštinski nije bio napadnut.

Iz razgovora s kineskim stručnjacima, kaže, predstavnici države su mnogo toga saznali, a bilo je riječi o tri stvari – “na koji način da zdravstveno, medicinski tretiramo i napadnemo virus korona, koje su dodatne mjere koje država može i mora da preduzme da bismo omogućili zdravstvu da obavi svoj posao, kao i ekonomske mjere da se olakša kriza, odnosno omogući da građani prežive period i imaju pristojnu budućnost u zemlji”.

Vučić je na konferenciji za štampu dodao i to da je u ponedjeljak poslijepodne preminula žena stara 60 godina čime se broj žrtava koronavirusa u Srbiji popeo na tri.

Pacijentica nije imala tešku kliničku sliku.

 

 

(Nezavisne.com/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss