8573221dbe47d8f12a205876c1054304
8573221dbe47d8f12a205876c1054304

Skaka: Zadržimo predanost i disciplinu, Sarajevo to može

21.03.2020.

U danima koji slijede najvažnije je da, bez obzira na informacije koje pristižu o razmjerama epidemije, zadržimo predanost, disciplinu, strpljenje, prisebnost, da spriječimo širenje panike, netačnih informacija i da se pridržavamo naredbi, uputstava i preporuka stručnjaka, poručio je gradonačelnik Sarajeva Abdulah Skaka.

– Nema boljeg načina da pomognemo svojim najmilijim i sebi. Sarajevo to može – naglasio je Skaka.

Naveo je da je Grad Sarajevo, kao institucija, uključen u napore širokog spektra javnih struktura koje pružaju odvažan odgovor na krizu, ali i na sve eventualne posljedice koje će uslijediti.

Istakao je da su jedna od prvih institucija koja je upozorila na opasnost od pandemije, te su uz podršku Gradskog vijeća na početku krize osigurali sredstva za nabavku respiratora za Univerzitetski klinički centar Sarajevo.

– Donijeli smo niz mjera iz naše nadležnosti, a u vezi s radom gradskih institucija u skladu s naredbama kriznih štabova. Odgovor mora biti sistemski i koordiniran, bez ikakvog populizma i politikantstva – rekao je Skaka.

Zahvaljuje građanima na dosadašnjem odgovornom pristupu, na strpljenju i disciplini u primjeni širokih i opsežnih mjera zaštite.

– Pred nama su dani u kojima ćemo pokazati da Sarajevo ima snage i duha da se, kao što je to učinilo nebrojno puta u našoj historiji, uzdignute glave suoči sa najtežim izazovima i opasnostima. Vjerujemo našim stručnjacima, epidemiolozima, ljekarima, našem zdravstvenom sistemu i cjelokupnoj strukturi zaštite, koja je u skladu sa najboljim svjetskim praksama aktivirana i kontinuirano djeluje – poručio je Skaka.

Kaže da podržavaju i pozdravljaju sve odluke koje su donijele institucije i krizni štabovi na nivou države, Federacije BiH, a posebno u Kantonu Sarajevo.

– Još jednom vas pozivam da ostanete u svojim kućama, to je u ovom trenutku najvažnije – naglasio je Skaka, saopćeno je iz Grada Sarajeva.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss