ff9457775aace1cfbef120a2c32a2190
ff9457775aace1cfbef120a2c32a2190

Osiguran vanredni prijevoz za pojedine uposlenike u KS-u

Vlada Kantona Sarajevo (KS) osigurava vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti u tom kantonu, saopćeno je iz kantonalne pres-službe.

“Usljed aktuelne situacije izazavane pandemijom korona virusa kao i naredbe Federalnog štaba civilne zaštite, kojom je obustavljen javni prijevoz na području cijele Federacije Bosne i Hercegovine, Vlada KS odlučila je posebnim mjerama osigurati vanredni prijevoz za uposlenike u sektoru zdravstva i sigurnosti Kantona Sarajevo. Ministarstvo saobraćaja KS-a će organizovati sa KJKP “Gras” i preduzećem “Centrotrans” da od sutra obezbijede dovoljan broj autobusa koji će, uz propisane mjere i preporuke zdravstvene zaštite stanovništva, svakodnevno prevoziti uposlene u navedenim oblastima na posao. Ministarstvo zdravstva i Ministarstvo unutrašnjih poslova dostavit će Ministarstvu saobraćaja spiskove uposlenih.Informacije o lokacijama i terminima u kojima će prijevoznici preuzimati putnike u općinama KS-a, te ih prevoziti do radnih mjesta bit će poznate i objavljene do kraja ovog dana na web i Facebook stranici Vlade, a bit će dostavljene i medijima”, kažu u saopćenju. 

Prilikom ulaska u autobuse, usposlenici u sektoru zdravstva i sigurnosti bit će u obavezi vozaču priložiti službenu akreditaciju.

 

Zaključkom Vlade, poslodavci izvan ovih sektora organizirat će i prilagoditi prijevoz svojih radnika shodno njihovoj organizaciji rada i radnog vremena.

 

Kantonalna vlada obavještava sve putnike u Kantonu Sarajevo, koji su kupili kupone za prijevoz za mjesec mart, da će važenje kupona biti produženo nakon uspostave redovnog linijskog prijevoza za broj dana tokom kojih ih nisu koristili u ovom mjesecu.

(N1/Interview.ba)

Prethodna vijest

Počela dezinfekcija ulica glavnog grada BiH

Naredna vijest

Novac iz helikoptera: Jedna od mogućnosti za saniranje posljedica koronavirusa