5e6a69fa2bd3f5034f8594db2fbc16de
5e6a69fa2bd3f5034f8594db2fbc16de

Zbog primanja mita suspendirano pet policajaca Granične policije BiH

19.03.2020.

Direktor Granične policije (GP) BiH Zoran Galić u četvrtak je donio rješenje o privremenoj suspenziji pet policijskih službenika iz GPBiH, pripadnika Jedinice granične policije Brod A. M., Č. S., P. B., I. D. i G. I., i to zbog primanja mita.

Suspendiranim policijskim službenicima stavlja se na teret da su na Međunarodnom graničnom prijelazu Brod u noći s 5. na 6. ožujka ove godine, u vremenskom periodu od 19 do 6 sati, izvršili više koruptivnih djela tako što su u više navrata od osoba koje su prelazile državnu granicu zahtijevali i primili dar, odnosno novac u neutvrđenom iznosu s ciljem pribavljanja protupravne imovinske koristi, priopćeno je iz Granične policije BiH.

– Postoji osnova sumnje da su navedenim radnjama suspendirani policijski službenici počinili težu povredu službene dužnosti, odnosno da su zlouporabom službenog položaja narušili ugled policijskog organa. Također postoji i osnova sumnje da su ovi policajci počinili kazneno djelo ‘primanje dara i drugih oblika koristi’, što je dokumentirano od strane Centralnog istražnog ureda GPBiH, pod nadzorom Tužiteljstva BiH, a u skladu s naredbom Suda Bi – istaknuli su iz ove policijske agencije.

Dodaju kako je direktor Granične policije iskoristio je svoja ovlaštenja i donio mjeru privremene suspenzije, imajući u vidu da se moglo osnovano vjerovati kako bi daljnji ostanak osumnjičenih policijskih službenika štetio interesima službe te da bi se negativno odrazio na ugled Granične policije BiH i ocjenu javnog mnijenja u kontekstu konkretnih događanja u BiH.

Suspenzija navedenih policijskih službenika trajat će do okončanja disciplinskog ili kaznenog postupka, stoji u priopćenju.

(Fena, Interview.ba)
Idi naVrh

Don't Miss