Srebrenica: 22 osobe u kućnoj izolaciji zbog sumnje na koronavirus

Na području opštine Srebrenica trenutno su 22 osobe pod nadzorom osoblja Javne zdravstvene ustanove “Dom zdravlja” Srebrenica zbog sumnje da su zaražene koronavirusom i nalaze se u kućnoj izolaciji – potvrđeno je iz Civilne zaštite Opštine Srebrenica i Doma zdravlja Srebrenica.

Riječ je o osobama koje dolaze ili su bile u kontaktu sa osobama koje su stigle iz zemalja u kojima je registrovan veći broj zaraženih.

Na području ove opštine tokom noći je vršena dezinfekcija prostorija javnih ustanova. Dezinfikovane su prostorije Javne ustanove Dječiji vrtić “Poletarac” i prostorije Opštinske uprave Srebrenica.

U toku je dezinfekcija prostorija Policijske stanice Srebrenica, a postupak dezinfekcije će se nastaviti i tokom dana u skladu sa popisom objekata za dezinfekciju.

Također, zakazana je sjednica Štaba za zaštitu i spasavanje u vanrednim situacijama na području opštine Srebrenica koja će biti održana danas.

-Za sve eventualne promjene, kao i informacije vezane za novi virus korona (COVID-19) na području opštine Srebrenica, građani će biti blagovremeno obaviješteni – saopštili su iz Civilne zaštite Opštine Srebrenica.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Da li će Vijeće ministara BiH danas proglasiti stanje nesreće u državi?

Naredna vijest

Pročitajte preporuke Vlade Federacije BiH poslodavcima i radnicima