Tematska sjednica Vlade FBiH o situaciji u vezi s koronavirusom sutra u Sarajevu

Tematska sjednica Vlade Federacije Bosne i Hercegovine u proširenom sastavu, koju je u petak sazvao federalni premijer Fadil Novalić s ciljem sagledavanja kompletne situacije na području Federacije BiH u vezi s uticajem pandemije koronavirusa (COVID-19) na zdravlje ljudi i ekonomiju, bit će održana u ponedjeljak, 16. marta u Sarajevu.

Pored članova Vlade FBiH, na sjednicu su pozvani čelnici Udruženja poslodavaca FBiH, Saveza samostalnih sindikata BiH, Privredne komore FBiH, Porezne uprave FBiH, Federalne uprave policije, Federalne uprave civilne zaštite, Federalne uprave za inspekcijske poslove, Federalnog zavoda za programiranje razvoja, Federalne direkcije robnih rezervi, Crvenog krsta/križa FBiH i Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva.

Vlada Federacije BiH od pojave novog koronavirusa (COVID-19) kontinuirano, na osnovu informacija Kriznog štaba Federalnog ministarstva zdravstva, poduzima mjere koje prvenstveno imaju za cilj zaštitu zdravlja stanovništva, saopćeno je iz Ureda za odnose s javnošću Vlade FBiH. Sjednica će biti održana u zgradi Agencije za bankarstvo Federacije BiH.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Džaferović zatražio vanrednu sjednicu Predsjedništva BiH zbog koronavirusa

Naredna vijest

Poruka doktora građanima: Zajedno i staloženo možemo kontrolirati situaciju