Radončić: Graničnoj policiji nedostaju zaštitne maske i rukavice

Ministar bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudin Radončić upozorio je da pripadnicima Granične policije nedostaju zaštitne maske i rukavice.

“Naši su graničari i ljekari prva linija odbrane od virusa korona. Nažalost, zbog toga spadaju i u najrizičniju grupu potencijalno inficiranih”, naglasio je Radončić.

On je naveo da ga je danas direktor Granične policije BiH Zoran Galić informisao da im nedostaju zaštitne rukavice i zaštitne maske.

 

“Na sreću, uspio sam da u jednoj privatnoj apoteci u Sarajevu pronađem i, kao fizičko lice, kupim 4.500 pari zaštitnih rukavica za hitnu donaciju našim graničnim policajcima”, rekao je Radončić.

 

On je istakao da je i direktor Federalne uprave Civilne zaštite Fahrudin Solak iz rezervi Civilne zaštite izdvojio 3.000 zaštitnih maski.

 

“Sve će to već danas biti uručeno Graničnoj policiji. Molim sve institucije koje imaju na raspolaganju zaštitnu opremu da pomognu Graničnoj policiji”, rekao je Radončić.

 

On smatra da ove mjere, ipak, neće biti dovoljne, navodeći da očekuje da će Savjet ministara uskoro predložiti parlamentarcima BiH da se za vrijeme krize nakratko suspenduje Zakon o javnim nabavkama, isključivo za hitnu medicinsku opremu i materijal.

 

“Uzaludan je novac na računima pojedinih institucija ako procedure javne nabavke traju mjesecima. A sada su dani u pitanju”, napisao je Radončić na “Instagramu”.

(Nezavisne.com/Interview.ba)

Prethodna vijest

Španija postaje novo evropsko žarište korona virusa

Naredna vijest

Cvijanović: Nova mjera – obavezan karantin u blizini graničnih prelaza