287c4cc1410d99dc70f545047e61f406
287c4cc1410d99dc70f545047e61f406

Nema potvrđenih slučajeva koronavirusa u Kantonu Sarajevo

Epidemiološka situacija u Kantonu Sarajevo je i dalje zadovoljavajuća i nema potvrđenih slučajeva oboljelih od koronavirusa.

Vlada Kantona Sarajevo zajedno s Kriznim štabom Ministarstva zdravstva KS kontinuirano prati sva dešavanja i tim povodom redovno održava sjednice.

Na današnjoj četvrtoj vanrednoj sjednici Vlade KS zaključeno je da će sva resorna ministarstva, kao i do sada, poduzimati sve aktivnosti vezane za trenutnu aktuelnu situaciju u vezi sa koronavirusom.

Ministarstvo za obrazovanje, nauku i mlade Kantona Sarajevo je od četvrtka, 12. marta, organizovalo online nastavu u osnovnim i srednjim školama, a od ponedjeljka, 16. marta, obustavlja se rad dječijih vrtića najmanje 15 dana, te produženih boravaka u školama do 25. marta.

Također, Krizni štab Ministarstva zdravstva podsjeća da je i dalje na snazi obustavljanje i održavanja kulturnih, sportskih događaja i treninga za djecu i mlade u KS.

Vlada Kantona Sarajevo i Krizni štab, s obzirom na aktelnu situaciju, apeluju na sve građane, posebno na stariju populaciju, da smanje kretanje na minimum i izbjegavaju okupljanja, naročito u ovom periodu kad je povećan broj oboljelih od sezonske gripe i respiratornih oboljenja, saopćeno je iz Pres-službe KS.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Plenković: U ratu smo protiv virusa, iduće nedjelje novi paket mjera

Naredna vijest

Krizni štab otvorio profil na Facebooku: Informisanje i pomoć građanima