b79f51a792b1b295518294240623367b
b79f51a792b1b295518294240623367b

Američki univerzitet u BiH stavlja na raspolaganje svoj sistem učenja na daljinu

Zbog novonastale situacije u vezi sa pandemijom koronavirusa zbog koje je, između ostalog, obustavljena nastava na području BiH, Američki univerzitet u Bosni i Hrecegovini odlučio je dati svoj doprinos i besplatno ponuditi jedan od najboljih sistema za učenje na daljinu sa svim serverima, svojim data centrima u BiH i SAD, opremom te besplatnim treningom svim osnovnim, srednjim školama, fakultetima i univerzitetima na području Bosne i Hercegovine i regije koji nemaju tehničke uvjete za to.

Kako je saopćeno iz ove obrazovne ustanove, Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini, već dvanaest godina razvija Univerzitetski Informacioni Sistem koji je unikatan i najkvalitetniji obrazovni sistem učenja na daljinu ili “online learning”. Kao društveno-odgovorna obrazovna ustanova, donio je ovu odluku kako bi dao svoj doprinos ublažavanju posljedica koje je pandemija izazvala na području naše zemlje, a kako naši učenici, koji su budućnost države BiH, ne bi ispaštali.

-Na raspolaganje stavljamo svoj sistem LMS u okviru kojeg nastavno osoblje putem online servisa može realizovati svoje časove, a učenici iz udobnosti i sigurnosti svojih domova mogu pratiti kvalitetna predavanja
i ne zaostajati u obrazovanju. Profesori, studenti i alumni Američkog univerziteta u Bosni i Hercegovini također stoje na raspolaganju da pomognu svim potrebnim školama da omoguće školovanje svojim učenicima i
studentima.

Američki univerzitet u Bosni i Hercegovini će svoj sistem također omogućiti besplatno internacionalnim školama u Italiji, Njemačkoj, Španiji, Srbiji, Hrvatskoj, te u kontaktu sa diplomatskom mrežom i Ministarstvom vanjskih poslova Bosne i Hercegovine kontaktirati i pomoći drugim školama u svijetu.

 -Pozivamo sva Ministarstva obrazovanja, direktore škola, dekane fakulteta da za više informacija kontaktiraju AUBiH putem e-maila info@aubih.edu ili na broj telefona 080 020 137. Također im stojimo na raspolaganju organizovanja predavanja zajedno sa njihovim profesorima, saopćeno je iz Američkog univerziteta u BiH.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Izvještaj State departmenta: Pravosuđe u BiH pod političkim uticajem

Naredna vijest

Bivši glavni sekretar NATO-a Javier Solana zaražen korona virusom