Zbog koronavirusa: Poseban režim rada u općini Novo Sarajevo

Općina Novo Sarajevo od 16. marta radit će po posebnom režimu sve dok traje opasnost od širenja koronavirusa, a najmanje 15 narednih dana.

Već je izvršena dezinfekcija zgrade Općine, a uposlenicima i strankama od 16. marta na ulazu u zgradu Općine bit će izmjerena tjelesna temperatura bezkontaktnim toplomjerom, te izvršena dezinfekcija ruku.

Šalter sala će raditi po ustaljenom radnom vremenu do 17.30 sati, ali po posebnom režimu i u smanjenim kapacitetima, a ulaz u šalter salu će biti omogućen u manjim grupama od po troje do četvoro stranaka, kojima će također na ulazu biti mjerena tjelesna temperatura i biti dezinfikovane ruke.

Po jedan službenik radit će na prijemu podnesaka i u matičnom uredu, dok će dva službenika raditi na ovjeri dokumenata.

Sva rješenja i uvjerenja općinskih službi u narednih petnaest dana će biti otpremljena strankama putem pošte, osim rješenja Službe za privredu, budžet i finansije – odobrenja za rad, koja stranke moraju preuzeti lično.

Službenici Općine će cijeniti hitnost postupanja u pojedinim predmetima, te iznimno pozivati stranku, a prijem istih će biti organizovan u posebnim prostorijama.

Također, svi javni događaji na području općine su otkazani: obustavljen je rad centara za zdravo starenje, reducirane aktivnosti u Dječijoj kući i Međunarodnom centru za djecu i omladinu i sve manifestacije i treninzi u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ se otkazuju.

Općina Novo Sarajevo i općinski načelnik apeluju na sve građane da imaju strpljenja i razumijevanja, te da se ne opiru preventivnim mjerama koje će se vršiti na ulazu u zgradu Općine Novo Sarajevo, a da se istih pridržavaju i u svakodnevnom životu dok god postoji opasnost od širenja koronavirusa.

Za sve potrebne informacije građani mogu direktno kontaktirati općinske službe putem telefona ili e-maila, a informacije se mogu dobiti i na web stranici: www.novosarajevo.ba.

Mjere su poduzete u cilju preventivnog djelovanja i realizacije mjera utvrđenih odlukom Kriznog štaba Federacije BiH, te preporuka Općinskog štaba Civilne zaštite, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Presuda Sanjinu Sefiću 19. marta

Naredna vijest

Francuski hirurg optužen za seksualno zlostavljanje čak 349 djece