Zbog koronavirusa: Poseban režim rada u općini Novo Sarajevo

13.03.2020.

Općina Novo Sarajevo od 16. marta radit će po posebnom režimu sve dok traje opasnost od širenja koronavirusa, a najmanje 15 narednih dana.

Već je izvršena dezinfekcija zgrade Općine, a uposlenicima i strankama od 16. marta na ulazu u zgradu Općine bit će izmjerena tjelesna temperatura bezkontaktnim toplomjerom, te izvršena dezinfekcija ruku.

Šalter sala će raditi po ustaljenom radnom vremenu do 17.30 sati, ali po posebnom režimu i u smanjenim kapacitetima, a ulaz u šalter salu će biti omogućen u manjim grupama od po troje do četvoro stranaka, kojima će također na ulazu biti mjerena tjelesna temperatura i biti dezinfikovane ruke.

Po jedan službenik radit će na prijemu podnesaka i u matičnom uredu, dok će dva službenika raditi na ovjeri dokumenata.

Sva rješenja i uvjerenja općinskih službi u narednih petnaest dana će biti otpremljena strankama putem pošte, osim rješenja Službe za privredu, budžet i finansije – odobrenja za rad, koja stranke moraju preuzeti lično.

Službenici Općine će cijeniti hitnost postupanja u pojedinim predmetima, te iznimno pozivati stranku, a prijem istih će biti organizovan u posebnim prostorijama.

Također, svi javni događaji na području općine su otkazani: obustavljen je rad centara za zdravo starenje, reducirane aktivnosti u Dječijoj kući i Međunarodnom centru za djecu i omladinu i sve manifestacije i treninzi u Sportskoj dvorani „Novo Sarajevo“ se otkazuju.

Općina Novo Sarajevo i općinski načelnik apeluju na sve građane da imaju strpljenja i razumijevanja, te da se ne opiru preventivnim mjerama koje će se vršiti na ulazu u zgradu Općine Novo Sarajevo, a da se istih pridržavaju i u svakodnevnom životu dok god postoji opasnost od širenja koronavirusa.

Za sve potrebne informacije građani mogu direktno kontaktirati općinske službe putem telefona ili e-maila, a informacije se mogu dobiti i na web stranici: www.novosarajevo.ba.

Mjere su poduzete u cilju preventivnog djelovanja i realizacije mjera utvrđenih odlukom Kriznog štaba Federacije BiH, te preporuka Općinskog štaba Civilne zaštite, saopćeno je iz Općine Novo Sarajevo.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss