c240b0a81721adbf3f07fcdd49efcab8
c240b0a81721adbf3f07fcdd49efcab8

Imamović poručio da su namjere Novalića štetne po Tuzlu: Migrantski centri ne smiju biti smješteni u velikim gradovima

07.03.2020.

Ovo je istaknuto tokom današnjeg sastanka ministra sigurnosti BiH Fahrudina Radončića sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem.

Ministar sigurnosti Bosne i Hercegovine Fahrudin Radončić boravio je danas u službenoj posjeti Tuzli, gdje se prvo sastao sa gradonačelnikom Tuzle Jasminom Imamovićem. Fokus sastanka je bio na migrantskoj krizi, a Imamović je ministra sigurnosti upoznao i sa izjavom federalnog premijera koji je prije dva dana u Tuzli kazao kako će ovdje biti izgrađen migrantski centar.

– Izjava federalnog premijera Novalića uopšte nije u funkciji zaštite građana, već u funkciji migranata. Smatram da ne treba graditi stalne objekte, smještaje za migrante u velikim centrima. Ne treba ometati gradove u normalnom životu i razvoju. Ako pravite centar u Sarajevu, Bihaću, Tuzli, Zenici, Mostaru… onda maksimalan broj ljudi i poslovnih subjekata onemogućavate u normalnom životu i radu. Mislim da je premijerova izjava štetna po Tuzlu, rudnik Bukinje je preko puta najveće poslijeratne investicije (Temorlektrana Tuzla i Bloka 7, op.a.) i tu moramo garantovati maksimalnu sigurnost – kazao je Imamović.

Ministar Radončić je tokom sastanka kazao da će, ne želeći precizno govoriti o datumu i dinamici, problem migranata u Tuzli biti riješen veoma brzo.

– Očekujem da rezultat današnje ide u u tom smjeru da ćemo u relativno kratkom periodu da li je to za deset ili petnaest dana, nemojte nas držati za riječ, problem koji ilegalni migranti svojim prisustvom i ponašanjem prave u Tuzli biti riješen. O detaljima ne mogu govoriti iz operativnih razloga – kazao je Radončić.

(Oslobođenje, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss