Trivić: Nastava u školama u RS-u redovna, nema mjesta panici

Ministrica prosvjete i kulture RS Natalija Trivić apelovala je danas da se na stvara panika, nakon potvrde da je učenik osmog razreda Osnovne škole „Branko Ćopić“ u Banjoj Luci zaražen koronavirusom, jer su provedene sve predviđene mjere u tom slučaju.

Nastava u toj školi je obustavljena do 9. marta, a provede se mjere dezinfekcije objekta, dok će učenici iz odjeljenja koje je pohađao ovaj učenik biti podvrgnuti preventivnom testiranju na koronavirus.

-Riječ je o jednom slučaju nastava u svim školama odvija se nesmetano – naglasila je Trivić na konferenciji za novinare u Banjoj Luci i napomenula da je Ministarstvo uputilo urgenciju svim školama da se pojačaju mjere održavanja higijene.

Očekuju podatke iz Ministarstva zdravlja, nakon preventivnog pregleda učenika, koji pohađaju nastavu s đakom koji ima simptome ovog virusa, kao i nastavnika.

I Gradonačelnik Igor Radojičić obišao je Osnovnu školu “Branko Ćopić”, gdje je obavljena dezinfekcija objekta, s obzirom na to da je kod učenika ove škole utvrđen virus korona.

Nastave u ovoj osnovnoj školi neće biti danas i sutra radi preventive i minimizacije rizika obolijevanja.

U RS su potvrđena dva slučaja virusa korona. Prva zaražena osoba je Banjalučanin koji je radio u Italiji, a nakon testiranja utvrđeno je da njegovo dijete ima simptome te bolesti, dok je supruga bila negativna na testiranju.

Prvi slučaj u BiH: Otac i sin iz Banjaluke zaraženi koronavirusom

(Fena, Interview.ba)

Prethodna vijest

Potrošačka korpa skuplja za 88 KM

Naredna vijest

Mahmutbegović: Nedopustivo da se ovaj slučaj koristi za vršenje harange nad Hadžihafizbegovićem