b637b8fd88d2584540aeb1ef55503fad
b637b8fd88d2584540aeb1ef55503fad

Tegeltija: Odluka o privremenom finansiranju već postoji

05.03.2020.

Predsjedavajući Savjeta ministara Zoran Tegeltija izjavio je Srni da predstavnici Republike Srpske u Savjetu ministara nisu glasali za Odluku o privremenom finasiranju institucija BiH i međunarodnih obaveza BiH za period april-jun 2020. godine jer je ona na snazi do kraja marta.

Na pitanje Srne da prokomentariše izjavu ministra bezbjednosti u Savjetu ministara Fahrudina Radončića da se zbog neusvajanja ove odluke ne mogu, kako kaže, naći dodatna sredstva za granične policajce, predsjedavajući Tegeltija je rekao da konstatacija ministra Radončića nije tačna jer se Odllukom o privremenom finasiranju ne može obezbijediti veći iznos sredstava od onog koji je bio u prethodnom periodu.

“Dodatna sredstva za rad Granične policije moguće je obezbijediti samo usvajanjem Budžeta za 2020. godinu, za šta se zalažu predstavnici Republike Srpske u Savjetu ministara”, istakao je Tegeltija.

On je naglasio da predstavnici Republike Srpske u Savjetu ministara nisu glasali za novu odluku jer ona već postoji, te da je potrebno usvojiti Budžet za ovu godinu.

“Smatramo da ne postoji potreba da se usvaja nova odluka o privremenom finansiranju, već je potrebno da se usvoji Budžet za 2020. godinu”, naglasio je Tegeltija.

Predsjedavajući Savjeta ministara pozvao je sve političke aktere u BiH da urade sve što je potrebno kako bi Budžet bio usvojen u što skorijem periodu.

“Na taj način će se pokazati ko je opredijeljen a ko ne za funkcionalan i nesmetan rad svih institucija na nivou BiH”, rekao je Tegeltija.

(Fena/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss