Dodik primio ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova

Član Predsjedništva Bosne i Hercegovine Milorad Dodik primio je ambasadora Ruske Federacije u BiH Petra Ivancova, kojem je prenio da će srpski predstavnici u tijelima Bosne i Hercegovine ostati dosljedni stavu da ne sudjeluju u donošenju odluka sve dok se ne povuče odluka Ustavnog suda BiH o poljoprivrednom zemljištu.

– Bit ćemo u tijelima, ali nećemo glasati za odluke koje su na dnevnom redu sve dok se ne povuče odluka Ustavnog suda BiH koja je neprihvatljiva za srpske predstavnike, a shodno odluci Narodne skupštine Republike Srpske o antidaytonskom djelovanju ovog suda – naglasio je Dodik danas na sastanku s ruskim ambasadorom u Istočnom Sarajevu.

Dodik je naglasio da se protivi i da pripadnici Oružanih snaga BiH budu raspoređeni prema granici sa Srbijom u slučaju pokušaja prelaska većeg broja migranata. 

Sugovornici su se saglasili da su komentar i saopćenja SDA, u povodu oglašavanja Ministarstva vanjskih poslova Ruske Federacije o stanju BiH, neistiniti, tendenciozni, nekorektni i ne doprinose dobrim odnosima dviju zemalja – saopćeno je iz Predsjedništva BiH.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Vijeće ministara nije usvojilo Odluku o privremenom finansiranju

Naredna vijest

Egipćanin koji se vratio iz Srbije zaražen korona virusom