Bez treptača ostalo i vozilo ministarstva u RS-u Lejle Rešić zbog nezakonitog korišćenja

Pripadnici policijske uprave Banjaluka od Gorana Todorića, vozača u Ministarstvu uprave i lokalne samouprave Republike Srpske na čijem je čelu Lejla Rešić, privremeno su oduzeli posebni uređaj za davanje svjetlosnih i zvučnih signala, takozvane treptače i izdali mu prekršajni nalog zbog njihovog nezakonitog korišćenja.

– U okviru akcije “Pojačana kontrola učesnika u saobraćaju sa akcentom na kontrolu i sankcionisanje vozača koji u vozilima protivzakonito posjeduju i koriste uređaje za davanje posebnih svjetlosnih znakova i zvučnih signala”, policijski službenici PU Banjaluka su 2. marta oko 8.30 časova u ulici Skendera Kulenovića u Banjaluci izvršili kontrolu vozila „škoda superb“ u vlasništvu Ministarstva uprave i lokalne samouprave RS kojim je upravljao Todorić, unutar koga su uočili treptače. Navedeni uređaj je privremeno oduzet za šta je vozaču Goranu Todoriću izdata potvrda o privremenom oduzimanju predmeta i izdat mu je prekršajni nalog zbog kršenja Zakona o osnovama bezbjednosti na putevima BiH – potvrđeno je za Srpska info iz MUP-a RS.

Policija je prije dva dana treptače oduzela i od Milenka Kosovića, vozača šefa Kluba poslanika SDS-a u Narodnoj skupštini RS Miladina Stanića.

 

Nakon što je naš list objavio tu informaciju, iz Narodne skupštine RS saopšteno je da je generalni sekretar Narodne skupštine Nebojša Zgonjanin 25. oktobra 2019. godine obavijestio Službu voznog parka parlamenta o dopisu MUP-a Srpske u kojem je navedeno da „samo vozila koja se smatraju vozilima pod pratnjom mogu koristiti svjetlosnu signalizaciju, a da je jedino takvo vozilo u republičkom parlamentu vozilo predsjednika parlamenta“.

(Srpska info, Interview.ba)

Prethodna vijest

Međunarodni dan pravednika: Sjećanje na Gorana Čengića

Naredna vijest

Komšić: Dodik preuzima sve eventualne posljedice migrantske krize