213476551d1d06bb6f6c457051e5357c
213476551d1d06bb6f6c457051e5357c

Konaković: Nije ovo nikakav kraj, ovo je početak

04.03.2020.

Predsjednik Naroda i pravde i kantonalni zastupnik Elmedin Konaković oglasio se na Facebook stranici povodom jučerašnjeg formiranja nove većine u Kantonu Sarajevo koju čine SDA, DF i SBB.

– Došli su sa 300 mjera i 29 principa. Radili kao nikad niko do sad, transparentno, hrabro i pošteno. Palmer je pred Senatom SAD-a govorio o ovoj Vladi kao jedinom svijetlom primjeru u BiH, a Priebe je isto to rekao u izvještaju o stanju u borbi protiv korupcije u našoj zemlji. Imali su podršku većeg dijela gradjana Kantona Sarajevo. Imali su veliku podršku i van Sarajeva. Bakir je zbog njih morao ispuniti sve želje onima koje baš i ne voli pa je ministarstva u Vijeću ministara dijelio šakom i kapom, a sve kako bi skupio ruke za imenovanje Vlade po mjeri svoje supruge. (To bi u nekom filmu moglo izgledati baš romantično) – napisao je on.

Dodao je da su “Fahro i Željko rušeći ovu Vladu izgubili potpuno svoj politički kredibilitet, slagali svoje članove i simpatizere”. 

– Sve se to izdešavalo za nešto više od godinu dana. I odlaze onako kako do sad niko nije. Novoj Vladi ostavljaju Registar projekata. Mangupski baš. Projekti, rokovi, planovi, novac. I zbog ove Vlade nista više u BiH neće biti isto jer nije ovo nikakav kraj. Ovo je početak jednog potpuno novog sistema vrijednosti. I koliko god je skupo Bakir platio njeno rušenje, zakasnio je. Sve su ljudi vidjeli – napisao je on.

(Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss