d24718d3201b4d35685dacec43b2705a
d24718d3201b4d35685dacec43b2705a

Izetbegović o snimku: Trebalo je sve prijaviti ranije rukovodstvu SDA

01.03.2020.

Zamjenik predsjedavajućeg Doma naroda PS BiH i lider SDA Bakir Izetbegović učestvovao je u nizu svečanosti kojima je danas u Sarajevu obilježen 1. mart – Dan nezavisnosti Bosne i Hercegovine.

Komentarišući snimak objavljen u vezi sa izborom predsjednika Kantonalnog odbora SDA u Sarajevu, rekao je novinarima da će slučaj biti ispitan u cijelosti i da će svi akteri čija odgovornost bude utvrđena snositi sankcije.

Izetbegović kaže da je iznenađen objavom i smatra da je sve trebalo prijaviti ranije rukovodstvu SDA.

Sporni snimak je ovih dana objavio član SDA Semir Efendić, načelnik općine Novi Grad u Sarajevu, a odnosi se na navodno korupciono djelovanje potpredsjednika SDA Asima Sarajlića, odnosno na pokušaj kupovine glasova za izbor predsjednika Kantonalnog odbora te stranke.

Povodom 1. marta, Izetbegović je poručio da BiH voli većina njenig građana – Srbi, Hrvati, Bošnjaci, te kako je to šansa za ovu zemlju.

– A kriza, jeste jedna od najdubljih i kroz krize do ozdravljenja kao što organizam prolazi kroz groznice. Mislim da su napravili ovaj put lošu procjenu i osjeća se panika kod snaga koje su protiv BiH, sa mišljenjem EK se sužava prostor za njegovo djelovanje, NATO popunjava tu rupu na Balkanu. Trendovi su sasvim jasni, samo treba izdržati. Oni će se umoriti, mi se nećemo umoriti”, kazao je Izetbegović okupljenim novinarima na pitanje povodom Dana nezavisnosti kojeg BiH dočekuje u teškoj političkoj krizi.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss