69ec66209874a2eb33491979dd9ffda8
69ec66209874a2eb33491979dd9ffda8

Kakvo nas vrijeme očekuje početkom marta?

Meteorolog Nedim Sladić izjavio je da se 1. marta oblačno vrijeme sa kišom i jačim pljuskovima prognozira za Hercegovinu i zapad Bosne.

– Tokom noći će se razvedriti u cijeloj zemlji pa nas očekuje hladno jutro u Bosni, a temperature se u nizinama spuštaju ispod nule. S druge strane to je uvod u mirniji prvi dio vikenda. Subota će tako protjecati u znaku malo do umjereno oblačnog i sunčanog vremena, ali pred novu promjenu vremena koju očekujemo početkom marta zapuhat će jugo, najprije u Krajini, a potom i u ostatku zemlje. Jugo nosi kišu, vlagu s Mediterana tako da 1. marta oblačno sa kišom i jačim pljuskovima se prognozira za Hercegovinu i zapad Bosne, općenito za vanjsku stranu Dinarida, dok u drugom dijelu prvomartovskog dana slabija, kratkotrajna i povremena kiša moguća je i u pojedinim područjima centralne Bosne – kazao je Sladić za Anadoliju.

Istakao je također, da se jača kiša, nerijetko i obilnija, prognozira za Hercegovinu u prvih četiri-pet dana mjeseca marta.

– Uz umjereno do jako jugo u većem dijelu Bosne, na momente sa olujnim udarima, bit će natprosječno toplo za početak marta. Jutarnje temperature su narednih dana u porastu, naročito od nedjelje kada će u Bosni usljed jačeg južnog strujanja biti redovno u umjerenom plusu (od četiri do 10 stepeni), a dnevne temperature početkom marta se kreću između 12 i 18 stepeni. Uz izraženiju južinu i porast temeratura zraka postepeno snježna granica raste od subote, tako da će snijeg biti rjeđi i na planinama – rekao je ovaj mladi meteorolog.

(Anadolija, Interview.ba)

Prethodna vijest

Porodična tragedija u mjestu Ciljuge kod Živinica

Naredna vijest

Brčić nakon objavljenog sminka: Jasno zašto je SDA požurila da sruši Vladu KS-a