PDP: SNSD opet prenosi nadležnosti na nivo BiH

„SNSD-u nije stalo do jedinstva, nego do jednoumlja, koje očigledno imaju sa HDZ BiH, pa su požurili da prekrše dogovor političkih stranaka iz Republike Srpske i sa HDZ predlože zakon o odlasku stranih sudija iz Ustavnog suda Bosne i Hercegovine, izbacujući Narodnu skupštinu RS iz procesa odlučivanja o izboru sudija i tako, nakon duže vremena, opet prenesu nadležnosti na nivo Bosne i Hercegovine“, saopštili su iz PDP-a.

Iz ove stranke poručuju da su navikli na “teške riječi i govor mržnje koji ispoljava lider SNSD-a, godinama stvarajući lošu atmosferu na političkoj sceni koja podstiče i pozive na nasilje.

„SNSD zaboravlja da su oni vlast na BiH nivou, a mi opozicija i da je najveća odgovornost za političke procese u rukama njega i njegovih koalicionih partnera SDA, HDZ-a, DF-a i SBB-a. SNSD i njihov predsjednik raznoraznim optužbama samo pokušavaju da sakriju svoju nemoć i skinu odgovornost sa sebe“, potcrtavaju u ovoj opozicionoj stranci.

Na koncu, ističu da su u “PDP-u svjesni mogućnosti da SNSD u Domu naroda Parlamentarne skupštine BiH blokira zakon zakon o VSTS usvojen na Predstavničkom domu”, jer su im, kako navode – “taj položaj omogućili najbliži partneri iz SDA, isporučujući im četvrtog delegata u Domu naroda.”

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

POVRATAK OTPISANE Dženana Alađuz: Nemilosrdni gadovi

Naredna vijest

Pojava slična padu meteorita zabilježena iznad sjeverne Hrvatske