Vučić odgovorio: Vodi se kampanja da se Srbija optuži za sve

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić je danas poručio svojim kritičarima iz Sarajeva “da mu ne objašnjavaju kako da obavlja posao predsjednika” jer to “rade građani Srbije na izborima”.

– Svjedoci ste da sam uvijek govorio najtiše i najkorektnije moguće, uvijek sam pokazivao puno poštovanje prema Bošnjacima, Hrvatima i drugima – rekao je Vučić na otvaranju jednog hotela u Beogradu, komentarišući primjedbe iz Bosne i Hercegovine.

Kako je rekao, “hvala im što mi govore kako da obavljam posao predsjednika” i dodao da “kod nas svako može da se kandiduje za to mjesto, potrebno je samo da bude naš državljanin”.

Ocijenio je da se u regionu vodi “kampanja da se Srbija optuži za sve”, a “usput i Rusija”, i rekao da na njegovo pitanje o tome oni koji to rade nemaju odgovor šta je Srbija loše uradila, već mu kažu “zašto ne spriječavaš Milorada Dodika” u njegovim postupcima.

– Nije moje da ga spriječavam niti da ga ne spriječavam – rekao je Vučić i ocijenio da je situacija u regionu “krhka”, a da se on “uvijek trudi da su odnosi najbolji”.

On je, na pitanje kad će biti predložen plan “Ahtisari plus”, rekao da će “zapadni saveznici biti usaglašeni”, a “svejedno je da li će prvo Evropljani ili Amerikanci izaći s tim”.

Na pitanje “čime bi mogli da ucjenjuju Srbiju da to prihvati”, rekao je da bi sve što bi ugrozilo mir, stabilnost, “predstavljalo bilo kakve sankcije, pravilo strašan problem za Srbiju”.

On je rekao da 2013. nije prihvatio ulazak Kosova u Ujedinjene nacije i naveo da je sada teška situacija za Srbiju.

– Ali samo da mi ne drže pridike oni koji su sve uništili i sve im dali, a nemaju nikakvu ponudu- rekao je Vučić.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

U RS-u 59 osoba pod nadzorom zbog koronavirusa

Naredna vijest

Zeničanka Dženita Gazić osvojila srebrenu medalju u poznavanju njemačkog jezika u SAD