SDP BiH: Organizatori karnevala stvarne lutke na koncu kojim upravlja HDZ BiH

Socijaldemokratska partija BiH najoštrije osuđuje folklorne izljeve mržnje u režiji HDZ-a BiH, oslikane u karnevalskom spaljivanju lutaka sa likovima ‘nepodobnih’ Hrvata. Sada je red došao na spisateljicu i ambasadoricu Bosne i Hercegovine u Češkoj Republici Martinu Mlinarević, saopšteno je iz ove stranke.

– Ukoliko uistinu žele simboličnim spaljivanjem uzročnika njihove nesreće odagnati zlu kob i prizvati uspjeh i sreću, smatramo da bi za mostarske ‘šaljivdžije’ bilo mnogo prikladnije da su simbolično spalili lutke koje predstavljaju upravitelje Aluminija i njihove političke mentore. Podsjećamo da su ti ljudi prouzrokovali nesreću hiljadama bivših radnika ovog preduzeća – navode iz SDP-a.

Navode “pokazuje se da su zapravo organizatori karnevala stvarne lutke na koncu kojim upravlja HDZ BiH i rukovodstvo ove stranke”.

– Upravo to su krivci koji su do sada i bez maškara uspjeli ‘spaliti’ desetine miliona narodnog novca iz gradskog budžeta, stotine preduzeća, hiljade radnih mjesta i budućnost desetina hiljada građana Mostara i Hercegovine. Tim ljudima, građanima, nije ni do smijeha ni do šale dok u mnogo tužnijim povorkama čekaju u redovima na autobuskim stanicama kupujući jednosmjerne karte za Njemačku, Austriju i druge evropske države – poručuju.

Kažu kako “odlaze tamo gdje njihove sudbine nisu predmet šale i manipulacije neozbiljnih i bahatih kvazipolitičara, koji su stekli milionske imetke profitirajući na ‘spaljivanju’ naroda u koji se deklarativno zaklinju”. 

– Pozivamo građane Mostara i Bosne i Hercegovine da se pridruže SDP-u BiH da se zajedno suprotstavimo ludilu etnokratskih elita, koje je, nažalost, neizostavan dio predizbornog folklora u našoj zemlji. Samo zajedno možemo zaustaviti odlazak naše djece i stati ukraj izvrgavanju ruglu i poruzi naših života i naše zajedničke budućnosti – navedeno je.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

U Velikoj Britaniji djeci zabranjeno udaranje lopte glavom

Naredna vijest

Sud BiH odbio prijedloge mjera Tužilaštva za optužene u slučaju Mektić i drugi