Dodik: Vitalni nacionalni interes jedno od najvažnijih ustavnih rješenja

26.02.2020.

Milorad Dodik, srpski član Predsjedništva BiH, rekao je da mehanizam vitalnog nacionalnog interesa predstavlja jedno od najvažnijih ustavnih rješenja u zaštiti interesa Srpske.

On je to rekao na posebnoj sjednici Narodne skupštine RS koja se održava u Banjaluci.

Podsjećamo, na dnevnom redu parlamenta Srspke je samo jedna tačka – Izjašnjenje o izjavama člana Predsjedništva BiH iz Republike Srpske o proglašenju Zaključka i Odluke Predsjedništva BiH, usvojenih na 9. redovnoj sjednici, održanoj 19. februara, veoma štetnim po vitalne interese Republike Srpske.

Riječ je o Dodikovim izjavama o štetnosti posjete predsjednika Crne Gore Mila Đukanovića BiH i raspoređivanja Fronteksa na granici sa Hrvatskom, nakon što je po tim tačkama preglasan u Predsjedništvu BiH.

Poslanici će se izjasniti i o prijedlogu odluke o potvrđivanju izjave srpskog člana Predsjedništva BiH prema kojoj je odluka o prihvatanju Sporazuma o statusu između BiH i EU o aktivnostima koje sprovodi Agencija za evropsku graničnu i obalnu stražu na teritoriji BiH usvojena bez konsenzusa veoma štetna po vitalne interese Srpske.

(Nezavisne.com/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss