9623e08b248b1a6ae20560f1e0d6dd33
9623e08b248b1a6ae20560f1e0d6dd33

Heroj koji ne traži izgovore: Zlatan Alagić iz Bihaća pobjednik maratona u Splitu

U organizaciji Maraton kluba Marjan, najvećeg maraton kluba u Dalmaciji i jednog od najvećih u Hrvatskoj, organizovan je maraton u kojem je učestvovalo oko 4000 ljudi iz 42 zemlje, a Zlatan Alagić iz Bihaća je u cilj ušao minutu prije Nikoline Šustić Stanković, pobjednice maratona koja je dionicu od 42 kilometra pretrčala za 2:49:53.

Kako je napisala predsjednica “Trčanje i to” Nudžejma Softić da je Zlatan heroj koji ne traži izgovore.

– Zlaja je na Marjanu pao, ima ogrebotine po ruci. Više od padanja, na koje je nažalost navikao zbog svog invaliditeta, palo mu je što mu je ispao mobitel i polomio se, prestao da radi, koji mu je najjača veza sa svim ljudima koji ga vole. Naši trkači i trkačice odlučili su kupiti mu mobitel u narednih 7 dana. Možete se priključiti akciji (inbox) jer želimo kod Zlaje jedan veliki osmijeh, da ne silazi s lica nikad – napisala je ona na Facebook profilu.

Zlatan se oglasio također i zahvalio se putem Facebook profila #TiTo porodici.

Na svakom kilometru su me bodrili i navijali smo svi jedni za druge, jer to i jeste bit samog trčanja. Nakon malog peha koji mi se desio i razbijenog mobitela nadam se da ću uspjeti barem dio fotografija sačuvati te ih stavljam u nastavku. Nadalje, hvala sestrama Nudžejma Softić, Safiji Softić-Namas i bratu Tariku Namas na lijepom gostoprimstvu sinoć i na svemu što čine za mene. Također veliko hvala i svim ostalim članovima velike #TiTo porodice na svemu što čine za mene. Od silnih emocija koje još uvijek vladaju, umalo zaboravih. Hvala i gradskoj upravi grada Bihaća, na čelu sa Šuhretom Fazlićem, Elmedinom Mehadžićem, Edinom Moranjkićem koji su također svojim doprinosom pomogli u odlasku u Split – poručio je on.

(Interview.ba)

Prethodna vijest

Skupština KS-a danas bira novu Komisiju za izbor SKS, kandidati Dević, Kerla..

Naredna vijest

Djeca osnovne škole “Grbavica II” nisu pregledana iako su boravili u Italiji