92077d36e33f13f66a2607f70957543b
92077d36e33f13f66a2607f70957543b

Dvoje državljana Srbije na kruzeru Diamond Princess pozitivno na koronavirus

25.02.2020.

Dvoje od 11 državljana Srbije na kruzeru Diamond Princess, usidrenom u japanskoj luci Yokohama, pozitivno je na koronavirus (covid-19), potvrdilo je u utorak srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova (MIP).

– Iz Ministarstva vanjskih poslova Japana danas su nas obavijestili da je dvoje od preostalih 11 državljana Srbije, članova posade na brodu Diamond Princess, pozitivno na koronavirus. To su S.O. (29) i M.T. (30). MIP radi na tome da dobije informaciju kada će biti iskrcani i u koju bolnicu će biti smješteni – navedeno je u priopćenju.

Veleposlanstvo Srbije u Japanu u stalnom je kontaktu s njima, a svi državljani Srbije na tom brodu imaju brojeve telefona za 24 satni kontakt s veleposlanstvom kako bi mogli zatražiti pomoć ukoliko budu primljeni na bolničko liječenje.

– Posljednja skupina putnika, koji su pozitivni na virus, smještena je u novootvorenu bolnicu oko 300 kilometara udaljenu od Tokija, u blizini Nagoje, gdje postoji internetska veza, tako da postoji mogućnost da i dvoje naših državljana bude smješteno u tu bolnicu, ukoliko bude bilo kapaciteta – navodi srbijanski MIP.

Japanski mediji izvijestili su u utorak da je umro četvrti putnik s kruzera Diamond Princess.

Srbijansko Ministarstvo vanjskih poslova savjetovalo je u ponedjeljak građanima da ne putuju u ugrožena područja Italije dok se aktualna situacija s koronavirusom ne normalizira, a Ministarstvo obrazovanja zatražilo je od ravnatelja srednjih škola da odgode sva studijska putovanja i ekskurzije u Italiju.

U Srbiju su, nakon evakuacije iz kineskog grada Wuhana i 14-dnevne karantene u Francuskoj, prošlog tjedna stigla četvorica državljana.

U međuvremenu je devet sumnjivih slučajeva testirano na Infektivnoj klinici u Beogradu i svi rezultati bili su negativni na covid-19, prenosi Hina.

(Fena, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss