Vijećnik Srđan Srdić predložio Husrefa Musemića za “Plaketu Grada Sarajeva”

Vijećnik Gradskog vijeća Srđan Srdić predložio je za nagradu “Plaketa Grada Sarajeva” Husrefa Musemića, zbog njegovih uspjeha kao fudbalera i trenera FK Sarajevo.

– Iako sam deklarisani “Manijak”, tj. strastveni navijač FK Željezničara, ja za razliku od uprave FK Sarajeva, cijenim i poštujem legende, pa makar se tu radilo i o legendi mog ljutog rivalZašto sam baš Husrefa Musemića predložio za nagradu “Plaketa Grada Sarajeva” ? Odgovor je vrlo jednostavan. Taj čovjek je našem Gradu donio duplu krunu, nakon toliko godina čekanja. Husref se čak pet puta vraćao na klupu voljenog kluba. Prošlogodišnji uspjeh Musemića samim tim je i uspjeh Grada Sarajeva, dodatna promocija sporta i fudbala u glavnom gradu BiH, te smatram da se ovakvi vrhunski rezultati trebaju poštovati i nagraditi – saopštio je na svom Facebook profilu.

Plaketa Grada Sarajeva je Priznanje koje se dodjeljuje građanima Bosne i Hercegovine, stranim državljanima, privrednim društvima, ustanovama, udruženjima građana i drugim pravnim licima za doprinos razvoju Grada u oblastima privrede, kulture, obrazovanja, nauke, zdravstva i drugim oblastima života i rada.

Sjednica Gradskog vijeća Grada Sarajeva održat će se u srijedu 26. februara 2020. godine u 10:00 sati.

(Interview.ba)

Prethodna vijest

Odgođen početak suđenja za ubistvo Krunića i Pavlovića

Naredna vijest

Uborak blokiran: Smeće se ne odvozi, policija prijeti građanima