SDS i PDP nakon sastanka poručili da se žele osloboditi od nenarodnog režima

Delegacije SDS-a i PDP-a održale su sastanak u Banjaluci – sa kojeg je poručeno da se žele osloboditi od nenarodnog režima, kako bi Republika Srpska bila slobodna i jednaka za sve.

– U vrijeme sveopšteg sivila, rasturanja scene u RS, koje radi vladajući režim, spremni smo da odolimo svim silama. Liderstvo SDS-a i PDP-a su spremni da se izbore sa svim tim izazovima kada su u pitanju izbori i pobjednički hod koji ćemo učiniti – kazao je PDP-ov Branislav Borenović.

 

Predsjednici ovih stranaka najavili su da je ovo samo prvi u nizu sastanaka ove vrste, te su pozvali i druge partije, koje imaju sličnu viziu, da ih podrže.

 

Mirko Šarović je govorio o izborima u Banjaluci i Bijeljini, kazavši da opozicija u Banjaluci treba da ima samo jednog kandidata, dok u Bijeljini – kandidat mora biti SDS-ov i ničiji više.

 

– U Banjaluci opozicija treba da ima samo jednog kandidata, ne dva, ne tri. To je poruka za SDS i PDP i sve druge koji žele da sruše postojeću vlast. Mi ćemo podržati kandaidata koji ima najviše šansi za pobjediti- rekao je Šarović.

 

Na pitanje novinara – da li će to biti Draško Stanivuković – Šarović je odgovorio:

 

– Onaj ko najviše može da dostigne i da ima najbolji rejting za tako nešto -.

 

Što se Bijeljine tiče – SDS mora imati svog kandidata.

 

– SDS mora da ima svog kandidata, SDS-ov kandidat ne može biti i njihov i naš, mora biti samo SDS-ov. To je jasno. Ne možemo graditi saradnju na lošem – izjavio je.

Dodao je da nema kompromisa sa SNSD-om u Bijeljini, samo 100 posto kandidat SDS-a.

Borenović je potom rekao da SDS i PDP trebaju da idu sa zajedničkim kandidatima u što više lokalnih zajednica je to moguće.

 

– Važno je da znamo ko je i nogama i glavom, ne samo u SDS-u nego i PDP-u na ovoj strani RS koja je slobodna, slobodnomisleća, zato je bitno da smo počeli da radimo odgovorno i stojimi iza ljudi koje predlažemo. Da RS bude bolje mjesto za život, a lokalne zajednice mjesta gdje vrijedi živjeti – rekao je Borenović u Banjaluci.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Koronavirus se može očekivati u BiH, ovo su preporuke za građane

Naredna vijest

Racija u banjalučkom klubu, 54 maloljetne osobe konzumirale alkohol