bacddca3f031f47ab560d26ea6db9779
bacddca3f031f47ab560d26ea6db9779

Racija u banjalučkom klubu, 54 maloljetne osobe konzumirale alkohol

24.02.2020.

Banjalučka policija zatekla je 54 maloljetne osobe kako konzumiraju alkoholna pića tokom racije u jednom ugostiteljskom objektu.

Iz Policijske uprave Banjaluka saopšteno je da su izdata četiri prekršajna naloga zbog počinjenog prekršaja posluživanja alkohola, i to vlasniku ugostiteljskog objekta i konobarima koji su posluživali alkoholna pića maloljetnim osobama.

 

U saopštenju se navodi da slijedi obavještavanje inspekcijskih organa radi preduzimanja mjera i radnji iz njihove nadležnosti, a u skladu sa Uredbom o zabrani prodaje i upotrebe alkoholnih pića na javnim mjestima licima mlađim od 18 godine.

 

Operativno-taktička radnja “racija” izvršena je tokom vikenda u šest ugostiteljskih objekta u Banjaluci.

 

Pripadnici Policijske uprave Banjaluka tokom vikenda uspješno su izvršili obezbjeđenja javnih okupljanja na kojima nije bilo evidentiranih narušavanja javnog reda i mira i izvršenje krivičnih djela, navodi se u saopštenju i dodaje da je tokom vikenda slobode lišeno 27 osoba zbog počinjenih krivičnih djela i prekršaja.

 

Policija je preduzela i niz drugih mjera i radnji u kojima su sankcionisana lica zbog počinjenih prekršaja po Zakonu o javnom redu i miru Republike Srpske i Zakona o osnovama bezbjednosti saobraćaja na putevima u BiH i u narednom periodu nastaviće se sa sličnim aktivnostima s ciljem zaštite građana i njihove imovine i prevencije inkriminisanih radnji, ističe se u saopštenju.

(Nezavisne, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss