Pronađene i oduzete cigarete bez akciznih markica

​Policijski službenici Policijske stanice Prijedor u petak su u sklopu akcije kodnog naziva “Tabacco”, na području grada Prijedora preduzeli niz aktivnosti usmjerenih na otkrivanje i sprečavanje trgovine akciznom robom bez prateće dokumentacije.

“Istog dana uz saglasnost tužioca Tužilaštva BiH i po naredbi sudije za prethodni postupak Suda BiH izvršeni su pretresi putničkog automobila, stana i drugih prostorija koje koristi osoba G.T. iz Prijedora, trgovačke radnje i stambenih prostorija vlasništvo M.Ć. iz Prijedora, trgovačke radnje vlasništvo Z.R. iz Prijedora i trgovačke radnje i skladišnog prostora vlasništvo B.M. iz Prijedora”, navedeno je u saopštenju PU Prijedor.

Napominju da je prilikom pretresa pronađeno i privremeno oduzeto 3090 kutija cigareta različitih vrsta, bez akciznih markica kao i 12 pakovanja rezanog duvana a za koje lica nisu posjedovala potrebnu dokumentaciju.

 “Materijalna šteta koja je pričinjena po osnovu neplaćenih akciza iznosi oko 5.800 KM”, navode iz prijedorske policije.

Svi oduzeti predmeti biće dostavljeni u depozit Uprave za indirektno oporezivanje Banjluka a nakon dokumentovanja i kompletiranja predmeta protiv G.T. M.Ć. Z.R. i M.B. Tužilaštvu BiH, slijedi podnošenje izvještaja za počinjeno krivično djelo “Nedozvoljen promet akciznim proizvodima”.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

Predložen pritvor osumnjičenom za pokušaj ubistva u Gradišci

Naredna vijest

U Iranu zbog koronavirusa zatvoreni muzeji, obustavljeni nastava i ispiti