9c7704ee8d21b7d5bc9942fd2bad507d
9c7704ee8d21b7d5bc9942fd2bad507d

Verbalno napadnuta učenica sa hidžabom u Srebrenici, slučaj prijavljen policiji

21.02.2020.

U Srebrenici je jučer prijavljen slučaj verbalnog napada na učenicu osnovne škole. Roditelji učenice su poručili da su njihovu kćerku vršnjaci vrijeđali i provocirali zbog nošenja hidžaba.

– Da, slučaj je prijavljen i obaviješten je dežurni tužilac u Bijeljini koji treba da utvrdi šta se desilo. Riječ je o verbalnoj provokaciji bez fizičkog sukoba – potvrđeno je u nadležnoj PU Zvornik.

Kako se dodaje, pored tužioca u slučaj je uključen i socijalni radnik te se preduzimaju sve potrebne radnje kako bi se događaj rasvijetlio.

Na društvenim mrežama se oglasio i srebrenički imam Ahmed Hrustanović.

– Sjećate se slike djece koja veličaju četnike u osnovnoj školi u Srebrenici? Danas su ta ista djeca nakon nastave napala djevojčicu Bošnjakinju koja nosi hidžab. Šta je sljedeće? – naveo je Hrustanović na zvaničnom Twitter profilu.

Predsjednik udruženja “Dobro” Adnan Delić je na Facebooku kazao kako mu se obratila majka djevojčice.

– Danas je u gradu presuđenog genocida napadnuta pokrivena učenica devetog razreda osnovne škole u Srebrenici. Maltretirali su je upravo oni koji su prije samo nekoliko dana bili na naslovnicama naših medija zbog spornih slika veličanja četništva – napisao je, između ostalog, Delić.

(N1, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss