Umro Ivo Juričević, predsjednik Crvenog križa FBiH

Ivo Juričević, predsjednik Crvenog križa Federacije Bosne i Hercegovine i dopredsjednik Crvenog križa BiH, iznenada je umro u srijedu u šezdesetoj godini, saopćila je federalna organizacija Crvenog križa.

Sahrana će biti danas u 15 sati u njegovom rodnom Gornjem Vakufu-Uskoplju na groblju Ploče.

Volonteri i saradnici Crvenog križa, kao i svi koji su ga poznavali, pamtit će ga po njegovom vedrom duhu, plemenitosti i humanosti. Crveni križ je izgubio svog velikog prijatelja i humanistu koji je radom i zalaganjem ostavio neizbrisiv trag na promociji i širenju humanih vrijednosti, navedeno je također u saopćenju.

Ivo Juričević je imao mnoge odgovorne funkcije u strukturi Crvenog krsta/križa BiH. Od 2000. godine je bio član Skupštine u Crvenom križu Gornji Vakuf-Uskoplje, član Skupštine Crvenog križa Srednjobosanskog kantona, član Skupštine u Crvenom križu Federacije BiH, kao i Skupštine u Društvu Crvenog krsta/križa BiH, predsjednik Crvenog križa Federacije BiH, član Predsjedništva i dopredsjednik Društva Crvenog križa BiH.

Bio je višestruki darivalac krvi.

Osim ovih volonterskih, obavljao je i mnoge druge dužnosti. Bio je ravnatelj Centra za socijalni rad Gornji Vakuf-Uskoplje, ministar i zamjenik ministra zdravstva i socijalne politike Srednjobosanskog kantona, šef kabineta zamjenika ministra za ljudska prava i izbjeglice BiH te član Upravnog i Savjetodavnog odbora Instituta za nestale osobe BiH.

U posljednjih devet godina, imao je lidersku ulogu u Crvenom križu FBiH.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Vlasti u RS plaćaju 80.000 dolara mjesečno američkoj kompaniji za lobiranje

Naredna vijest

Crna Gora: Pod zdravstvenim nadzorom oko 40 osoba, među njima i kineski državljanin