Istočno Sarajevo: Zvaničnici RS-a dogovaraju naredne korake u bh. institucijama

20.02.2020.

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je najavio da će ovom sastanku “odlučivati da li će neučestvovanje u donošenju odluka svesti na niži, nivo akata, rješenja i drugih pitanja”.

U administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu danas će biti održan sastanak entitetskih zvaničnika koji rade u institucijama Bosne i Hercegovine.Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je najavio da će ovom sastanku “odlučivati da li će neučestvovanje u donošenju odluka svesti na niži, nivo akata, rješenja i drugih pitanja”.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija jučer je kazao da će se odazvati Dodikovom pozivu. Očekuje se dolazak i mnogih drugih entitetskih predstavnika u državnim institucijama iz SIPA-e, OSA-e i drugih agencija.

Dodik je također jučer najavio da će Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, zajedno sa klubovima ostalih stranaka iz RS-a i poslanicima HDZ-a BiH, predložiti zakon o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavni sud BiH.

(Oslobođenje, Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss