Istočno Sarajevo: Zvaničnici RS-a dogovaraju naredne korake u bh. institucijama

Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je najavio da će ovom sastanku “odlučivati da li će neučestvovanje u donošenju odluka svesti na niži, nivo akata, rješenja i drugih pitanja”.

U administrativnom centru Republike Srpske u Istočnom Sarajevu danas će biti održan sastanak entitetskih zvaničnika koji rade u institucijama Bosne i Hercegovine.Član Predsjedništva BiH Milorad Dodik jučer je najavio da će ovom sastanku “odlučivati da li će neučestvovanje u donošenju odluka svesti na niži, nivo akata, rješenja i drugih pitanja”.

Predsjednik VSTV-a Milan Tegeltija jučer je kazao da će se odazvati Dodikovom pozivu. Očekuje se dolazak i mnogih drugih entitetskih predstavnika u državnim institucijama iz SIPA-e, OSA-e i drugih agencija.

Dodik je također jučer najavio da će Klub poslanika SNSD-a u Predstavničkom domu Parlamenta BiH, zajedno sa klubovima ostalih stranaka iz RS-a i poslanicima HDZ-a BiH, predložiti zakon o prestanku mandata stranih sudija i izboru domaćih sudija u Ustavni sud BiH.

(Oslobođenje, Interview.ba)

Prethodna vijest

Akademiku Sidranu uručena Povelja ‘Muhamed Hevai Uskufi’ za životno djelo

Naredna vijest

Nakon napada u njemačkom gradu Hanau: Ubijeno 9 ljudi, napadač radikalni desničar