Dodik sutra predaje izmjene o sudijama: Kriza će nestati kada nestane BiH

Predsjednik Saveza nezavisnih socijaldemokrata Milorad Dodik kazao je da je na sastanku održanom u Istočnom Sarajevu istaknuto kako će Parlamentarna skupština BiH, odnosno Predstavnički dom i Dom naroda, Vijeće ministara i Predsjedništvo BiH raditi, ali da se neće donositi odluke.

Ponovio je da će SNSD zajedno sa HDZ BiH predati u parlamentarnu proceduru zakon kojim se strane sudije sklanjaju iz Ustavnog suda BiH.

 

– Vjerujem da će sutra biti spreman zajednički prijedlog hrvatske i srpske strane da se to preda u parlamentarnu proceduru. Vjerujemo da rješenja koja smo tamo predložili mogu biti korisna i prihvatljiva za Bošnjake – istakao je on.

 

Dodao je da neće odustati od markiranja entitetske linije. Na pitanje kada će prestati kriza u BiH, Dodik je kazao onda kada “nestane BiH”. 

 

Zoran Tegeltija, predsjedavajući Vijeća ministara BiH je istakao da građani neće biti ugroženi.

 

– Što se tiče Vijeća ministara, odluke vezane za ekonomiju su donesene. Ako se pojavi u budućnosti neki prijedlog, razmatrat će se pojedinačno… Mi ćemo nastaviti saradnju sa entitetskim premijerima i poslovnom zajednicom. Najveća odgovornost je svakako na entitetima da donose odluke – kazao je.

On je kazao da je on redovno na poslu, kao i sve njegove kolege.

 

– Ja ću utvrđivati dnevni red sjednica Vijeća ministara BiH – rekao je Tegeltija.

(NAP, Interview.ba)

Prethodna vijest

Sarajevo: Ubistvo u Studentskom domu

Naredna vijest

Osumnjičeni za ubistvo u Nedžarićima u bjekstvu, policiji poznat identitet