AccuWeather objavio veliku prognozu za proljeće

Prema dugoročnim prognozama proljetni mjeseci trebali biti u normali, ili malo iznad prosjeka, kad je oborina u pitanju. Ipak, predviđa se mogućnost povremenih oluja, koje nose opasnost od bujičnih poplava, i povremenih jakih udara vjetra, što može uzrokovati materijalne štete.

Meteorološki servis AccuWeather objavio je danas prognozu za proljeće za cijelu Europu. Najavljuju kako će se iznadprosječno toplo vrijeme nastaviti u većem dijelu Europe, ali i kako nas čekaju razdoblja ekstremnih vremenskih uvjeta i oluja.

Nakon zime koju nije obilježilo dugotrajnija hladnoća, proljeće u Europi će nastaviti u istom tonu. 

Dok se za cijeli kontinent predviđaju prosječne ili iznadprosječne temperature, najduža razdoblja topline osjetit će se od Pirinejskog poluotoka pa sve do Njemačke i južnih dijelova Ujedinjenog Kraljevstva, a u nekim zemljama moglo bi doći i do neugodne vrućine pred kraj proljeća. Tako bi na najtoplijim mjestima u Španjolskoj moglo već krajem svibnja ili početkom lipnja biti i do 38 stupnjeva. U Londonu će najviše temperature vjerojatno ići do 27 stupnjeva prije kraja svibnja.

Područje Balkana će imati normalne ili malo povišene količine oborina tijekom proljeća. Najkišovitiji dio proljeća bit će ožujak i početak travnja, kada će ovdje biti mnogo oluja koje će donijeti velike količine oborina i dovesti do mogućnosti poplava.

Kraljem proljeća, u svibnju, očekuje se mirnije i suho vrijeme s iznadprosječno visokim temperaturama od Italije pa do Rumunjske i Grčke, javlja AccuWeather.

(N1, Interview.ba)

Prethodna vijest

Tuzlanska profesorica poručila: Milorade, nemoj da pričaš u moje ime

Naredna vijest

Uspješna saradnja privrede i obrazovnih institucija