Predstavnički dom PFBiH usvojio ovogodišnji Program rada Vlade Federacije BiH

Predstavnički dom Parlamenta Federacije BiH prihvatio je ovogodišnji Program rada Vlade Federacije BiH za 2020. godinu, u kojem su strateški ciljevi vezani za dalje usklađivanje domaćeg zakonodavstva sa zakonodavstvom EU, očuvanje makroekonomske stabilnosti, reforme iz oblasti ekonomije, pravosuđa i zdravstva, izgradnju i rekonstrukciju transportne, energetske i okolišne infrastrukture, te borbu protiv korupcije i organizovanog kriminala.

U skladu s tim, prioriteti Vlade FBiH će biti usmjereni na projekte intenziviranja privrednog razvoja, jačanja unutrašnje društvene stabilnosti Federacije i jačanja vladavine prava, te će Vlada FBiH u saradnji s drugim nivoima vlasti raditi na evroatlanskim integracijama u cilju obezbjeđenja dugoročno održivog i stabilnog sistema koji će FBiH učiniti konkurentnijom.

Rađen je na osnovu usvojenih sektorskih strateških dokumenata, Programa ekonomskih reformi FBiH 2020. – 2022., Reformske agende za period 2018. – 2022. i godišnjih planova rada federalnih ministarstava koji su dostavljeni na obradu Federalnom zavodu za programiranje razvoja.

(Fena/Interview.ba)

Prethodna vijest

PIC: Blokade institucija neprihvatljive

Naredna vijest

Harry i Meghan u posljednjim angažmanima kao članovi kraljevske porodice