Okrugli stol “Unapređenje obrazovanja kroz saradnju privrede i obrazovnih institucija s primjerima dobre prakse” u Tuzli

19.02.2020.

Okrugli stol „Unapređenje obrazovanja kroz saradnju privrede i obrazovnih institucija s primjerima dobre prakse“, u organizaciji društva PREVENT COMPONENTS d.o.o. Goražde, Fondacije Hastor i njemačkog GIZ-a, a u okviru projekta „IDEAL – Poboljšanje i razvoj obrazovnog sistema za plastičare u Bosni i Hercegovini“ bit će održan 20. februara 2020. godine u Tuzli s početkom u 11:00 sati.

Izjave za medije predviđene su u 10:45 sati u prostorijama Kantonalne privredne komore Tuzla, Trg slobode, a medijima će se obratiti direktor Fondacije Hastor, gdin. Seid Fijuljanin, direktor JU Srednje stručna škole „Džemal Bijedić“ Goražde, gdin. Admir Kurtović i direktorica Sektora za edukaciju Vanjskotrgovinske komore Bosne i Hercegovine, gđa. Elma Kovačević – Bajtal.

Učesnici  okruglog stola diskutirat će o mogućnostima sudjelovanja privrednog sektora u Bosni i Hercegovini u kreiranju obrazovnih politika, načinima premašivanja problema nedostatka kvalificirane radne snage, inicijativama i aktivnostima koje se provode u svrhu usklađivanja obrazovnog sektora s potrebama tržišta rada,  te o standardu zanimanja i njegovom značaju za privredni sektor.

(Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss