Crnadak: Nije mi jasno kako se u Sarajevu ne mogu pomiriti zašto RS uopšte postoji?

17.02.2020.

Strane sudije iz Ustavnog suda moraju otići. Od današnjeg dana do dana kada postenemo članica EU, u tom periodu će otići. S druge strane, entitetsko glasanje nikad neće nestati i mi ga se nikad nećemo odreći. Zato te dvije stvari staviti u istu ravan je izuzetno opasno, poručio je na današnjem obraćanju pred NSRS Igor Crnadak iz PDP-a.

Crnadak se osvrnuo na jednu od izjava lidera SDA, Bakira Izebegovića za koju je kazao da je opasna i zapaljiva.

“Mi imamo Ustavni sud kao naš mehanizam i koristićemo ga sve dok postoji entitetsko glasanje. Mislim da se radi o opasnoj, zapaljivoj izjavi koja unosi nepovjerenje na snažan način kako to nismo dugo vidjeli”, kazao je Crnadak.

Poručio je da strane sudije iz Ustavnog suda moraju otići.

“Strane sudije iz Ustavnog suda moraju otići. Od današnjeg dana do dana kada postenemo članica EU, u tom periodu će otići. S druge strane, entitetsko glasanje nikad neće nestati i mi ga se nikad nećemo odreći. Zato te dvije stvari staviti u istu ravan je izuzetno opasno”.

Crnadak je kazao da se u “Sarajevu ne mogu pomiriti zašto RS uopšte postoji”.

“Pitam se ko zna koji put, nije mi jasno kako se u Sarajevu ne mogu pomiriti zašto uopšte RS postoji. Zašto stalno koriste skraćenicu kada nas spominju? Sada je jasno da bi oni davno napali ime kroz neku apelaciju, aktivnost prema Ustavnom sudu da nismo dio Dejtonskog sporazuma i Ustava”.

(N1/Interview.ba)

Idi naVrh

Don't Miss