U Mostaru obavljen sastanak o projektu PRO-Budućnost, pružena podrška aktivnostima izgradnje pomirenja

Predstavnici uprave Grada Mostara Radmila Komadina, glavna savjetnica gradonačelnika i Miroslav Landeka, savjetnik za odnose s javnošću, razgovarali su jučer s predstavnicama USAID-ovog projekta PRO-Budućnost o dosadašnjem i budućem djelovanju ovog projekta u Mostaru, u suradnji s ključnim institucijama i građanima.

U okviru ovog projekta prošle godine je podržana građanska inicijativa o promjeni naziva ulica u Mostaru. U vremenu kada se očekuje održavanje izbora u ovom gradu, sudionici sastanka podsjećaju na ovu inicijativu, ističući da će građani Mostara, koji su prošlogodišnjom javnom raspravom uobličili svoju podršku promjeni naziva ulica, moći utjecati na buduće Gradsko vijeće koje ima ingerenciju za ovu izmjenu. 

Projekt PRO-Budućnost će u sljedećem razdoblju podržavati aktivnosti u Mostaru koje će ohrabrivati mlade, različite udruge i institucije i građane na aktivno djelovanje u pravcu podizanja svijesti o ulozi građana u procesima donošenja odluka koje trebaju doprinijeti njihovoj zajedničkoj dobrobiti – istaknuto je na sastanku.

 

Pročitajte još: 

Sjednica Doma naroda završena: Klub Srba odbio većinu prijedloga

(Interview.ba)

 

 

 

Prethodna vijest

IOC: Epidemija korona virusa neće izazvati otkazivanje olimpijade u Tokiju

Naredna vijest

Zabilježen prvi smrtni slučaj od koronavirusa u Evropi